As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

miercuri, 3 iunie 2009

gelozia

Iata ce zice dex-ul ca ar fi gelozia: "Sentiment chinuitor şi obsedant pe care îl provoacă în sufletul cuiva bănuiala sau certitudinea că fiinţa iubită îi este necredincioasă"

Hmmm cuvantul necredincios mi se pare nepotrivit.
Am cautat in dex infidel sa vedem asta ce ar fi: "Care nu este fidel; nestatornic, necredincios în sentimente, care îşi calcă angajamentele faţă de cineva, nefidel; (despre soţi) care calcă credinţa conjugală"

Ar insemna ca gelozia este un sentiment chinuitor provocat de banuiala ca partenerul este necredincios in sentimente sau isi incalca angajamentele.

Well daca cineva isi incalca angajamentele, mi se pare normal ca partea privata de respectarea angajamentelor sa fie nemultumita. Asta pot intelege si accepta.

Dar de aici la: "fata, in coltul din dreapta in baie, jos, lipit de gesie am gait un fir de par care nu cred ca e al meu si innebunesc, ma inseala, nu mai rezist, m-am uitat in telefonul lui si am vazut ca i-a scris uneia un sms ciudat, nu mai pot, fata l-am sunat acum 15 minute nu a raspuns, l-am sunat a2a oara nu a raspuns, i-am dat sms sa ma sune urgent, nu a scris, i-a dat sms ca daca nu raspunde nu mai avem ce sa vorbim, i-am dat inca un sms, pe bumne, si i-am zis ca e un bou. Ne-am despartit, nu mai rezist....ehe pana aici e cale tare lunga.

Nu am inteles niciodata relatiile restrictive in care fie el, fie ea ii restrictioneaza - fals - celuilalt libertatea de a fi el insusi. Nu am inteles niciodata ce e mai grav dintre:

sa stai cu cineva din interes, sa nu iubesti, dar sa fii fidel (conf acceptiunii populare)
sa stai cu cineva, sa te indragostesti de altcineva, dar sa nu pleci din lasitate
sa stai cu cineva din dragoste, dar sa-i faci viata un cosmar cu gelozia necontrolata

care e legatura dintre dragoste si fidelitate? care e treaba cu fidelitatea asta?
ce naiba e fidelitatea intr-o relatie?

2 comentarii:

Dragos spunea...

Pana la urma, cred ca fidelitatea este o stare iar gelozia un sentiment... iar sentimentele nu prea sunt controlate. Din punctul meu de vedere, intr-un cuplu, ideal ar fi sa lasi partenerei exact atata libertate cata ti-ai asuma pentru tine insuti si sa iti asumi exact atata liberatate cata ai fi in stare sa oferi partenerei... dar pana la ideal mai este.

Si da, stiu ca de fapt nu ti-am raspuns la intrebari :)) ci am comentat la post-ul tau ce m-a pocnit pe mine in clipa asta :))

Anonim spunea...

Cum poti sa iubesti si sa nu fi fidea ? Ce fel de dragoste mai e atunci ?