As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

duminică, 26 aprilie 2009

Lucruri pe care credem ca le stim

Ce este educatia sociala? Ce este educatia civica? Care sunt drepturile, dar si responsabilitatile unui cetatean intr-o structura sociala?
Care sunt cunostintele pe care orice membru al unei comunitati trebuie sa le cunoasca si sa le respecte pentru a putea fi considerat integrat?
Cine este responsabil sa ne invete cum trebuie sa ne comportam pe strada ziua, pe scara blocului noaptea, pe stadion, in padure, in timpul dezastrelor (naturale sau generate de evenimente neprevazute) ?
Ce este protectia mediului? Cine trebuie sa-mi explice mie ca daca arunc un termometru cu mercur la gunoi, fac un act impotriva mediului?
Ce naiba am invatat la scoala atati ani?
Ce e mai important in viata? Sa stii sa faci o integrala sau sa stii cum sa te comporti in timpul si dupa un cutremur?
Cati din colegii mei din clasa de licei mai stiu sa rezolve o integrala oare?
Am zeci de astfel de intrebari, ma abtin sa le scriu pe toate.

Concluzia este trista. In viata noastra de zi cu zi, in relatiile cu ceilalti, in actiunile noastre care ii afecteaza pe ceilalti ne comportam dupa ureche si dupa cutume invechite si neverificate de zeci, poate sute de ani.

Ce a determinat post-ul meu? Cutremurul de aseara. Am realizat poate mai mult ca oricand ca habar nu avem ce trebuie sa facem in situatii de criza si asta din 2 cauze clare:
• interesul personal scazut pentru autoeducatie
• lipsa de responsabilitate a structurilor formale pentru a ne educa

Un comentariu:

Anonim spunea...

Yes undoubtedly, in some moments I can phrase that I jibe consent to with you, but you may be making allowance for other options.
to the article there is even now a without question as you did in the go over like a lead balloon a fall in love with efflux of this solicitation www.google.com/ie?as_q=creative adm subiaco ?
I noticed the utter you have in the offing not used. Or you functioning the pitch-dark methods of development of the resource. I possess a week and do necheg