As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

marți, 2 iunie 2009

Bunul simt si toleranta nu dor

Asta seara am dat dovada de bun simt, toleranta si civilizatie.
Am venit acasa, obosita si abia asteptam sa ajung in casa. Pe locul meu de parcare - o alta masina. Mi-a crescut tensiunea. Am parcat masina mea astfel incat sa o blochez pe cealalta perfect si am plecat furioasa in casa.
Am deschis geamul larg sa aud cand va claxona cineva. Mi-am imaginat cel putin 5 scenarii si replicile aferente.
Replicile din capul meu deveneau tot mai dure de ambele parti. Apoi, am respirat adand si am inceput sa analizez gestul meu din perspectiva soferului care parcase pe locul meu.
Am scris pe o hartie: "va rog sunati la interfon xx ca sa cobor sa va fac loc sa iesiti". Am coborat si am pus biletul in geamul masinii care parcase pe locul meu.

Peste vreo 30 minute a sunat la interfon. Am coborat. Oamenii incercau sa se scuze, eu le spuneam ca nu e nicio problema. Erau uimiti. Au incercat si o justificare - nici nu am bagat-o in seama. Am mutat masina. I-am salutat si mi-au multumit inca o data. Acesta a fost un singurul scenariu pe care nu mi-l imaginasem.

Simt ca am castigat ceva. Poate cate o masina in fiecare zi pe locul meu :)))
Sau poate ...efectul fluture va provoca cumva mai multe locuri de parcare :))

Sunt tare mandra de mine!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca blochezi o masina(indiferent de conditii) esti pasibila de amenda. :D

Anonim spunea...

La fel a facut un prieten doar ca a lasat numarul de telefon in geam, l-a sunat individul sa vina sa mute masina si cand s-a dus avea deja toate rotile desumflate...si l-a intrebat"bine, dc mi-ai mai desumflat rotile daca am lasat nr de tel.."la care raspunsul a fost: "eh...eram nervos si am vazut abia dupa":))