As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

sâmbătă, 14 februarie 2009

Joaca de-a teamwork sau ce se intelege prin team player

Ne place tare mult sa luam concepte care ni se par ca suna bine si sa le bagatelizam, ba mai mult sa le utilizam pana la epuizare si pana la ridicol.

Copil fiind am invatat de la primii mei antrenori ce inseamna a teamwork. Atunci am invatat ce inseamna sa fi un team player, desi habar nu aveam cum ma va urmari acest concept in anii ce urmau sa vina. A fost al naibii de greu sa accept ca daca o coechipiera era pe o pozitie mai buna pe semicerc era mai bine sa-i dau o pasa si sa-i cedez intr-un fel laurii unui gol.
Peste ani...au venit americanii cu firmele de training si marile corporatii s-au imbibat cu notiuni una mai pompoasa decat alta. Vreo cativa ani chiar am umblat cu un abtibild lipit de legitimatia de acces in fima la care lucram pe care scria I am a team player!
Conceptul de teamwork inglobeaza niste valori absolut minunate, dar ce pacat ca unii patroni sau manageri dupa ce au venit de la cursuri au inteles ca trebuie sa construiasa echipe care sa functioneze ca in manual. Partea cu individualismul s-a uitat. Probail s-a predat inainte de pauza de cafea.

Azi conceputul de team player inseamna mai peste tot sacrificarea interesului individual si a personalitatii individului in detrimentul unui interes al unor membrii din "echipa" care au putere de decizie mai mare. Libertatea de alegere si democratia micilor decizii au murit odata cu intelegerea gresita a ceea ce inseamna teamwork.

Iata cum scutirile la orele de sport din scoala generla si liceu isi arata coltii azi!

Niciun comentariu: