As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

luni, 11 mai 2009

poluarea si frumusetea

se pare ca am o inclinatie artistica de a ma pune in situatii penibile!
era foarte cald afara. foarte cald.
intr-o parcare a unui supermarket eu imi puneam incetisor cumparaturile in portbagajul masinii, langa masina mea parcata o masina mare, de teren, cu motorul pornit.
am mentionat ca era foarte cald? caldura, zgomotul infernal facut de motorul mare al acelei masini si gazele scose chiar in nasul meu m-au facut sa cad in penibil.
cand a venit proprietarul / soferul masinii, cu o voce angelica l-am intrebat:
"nu va suparati, v-ati gandit vreodata cat polueaza masina d-voastra cand chiar nu e nevoie sa stea cu motorul pornit?"
si uite asa cu aceasta intrebare am facut-o de oaie
proprietarul s-a uitat la mine cu dispret si dupa cateva secunde bune a zis: "nici nu am ce sa-ti zic, nu merita efortul"
ce penibil m-am simtit, ma gandeam ca o sa-mi zica ceva usturator, ca o sa-mi explice ca are motor electric si ca gazele sunt doar in capul meu, ca sunt o blonda proasta care nu face diferenta dintre un motor oprit si un ventilator care inca mai rasneste, in fine, ma asteptam la greutati
insa el a ales dispretul...
a scos masina din parcare si a oprit un pic
m-a strigat: auzi
am intors capul ca un copil curios; inca mai speram sa zica ceva, de bine sau de rau
recunosc, speram sa zica: nu m-am gandit, dar o sa ma gandesc

i-am raspuns: da

si m-a decapitat cu intrebarea lui pe post de raspuns la intrebarea mea: "da tu te-ai gandit vreodata cum arati?"

no comment

7 comentarii:

Vlad "Piticu" spunea...

sincer, nu m-am oprit din zambit. tipic romanesc...la ambele capete ;)

Anonim spunea...

....marturisesc ca nu m-am oprit din ras! Oricum, omul a fost super elegant.Trebuia sa-ti ceara scuze ca are motorul pornit? O sa ajungi sa intrebi basculantele sau betonierele la stop de ce polueaza! Cred ca ai luat-o putin razna!
Mai vezi-ti si de treburile tale!

Anonim spunea...

Pt acel anonim...daca toti gandim ca tine domnule sau doamna atunci e de rau...un pic de consideratie de la fiecare duce departe...pt acea poluare merita sa-si ceara macar scuze...un idiot nicidecum elegant!

Anonim spunea...

Pentru celalalt anonim!

Daca tu consideri ca a avea motorul pornit pentru a avea o temperatura decenta in masina e o treaba pentru care trebuie sa-ti ceri scuze, imi pare rau dar pentru mine e prea mult!
Tu n-ai stat niciodata in parcare cu motorul pornit la 35 de grade afara?
Sau, inainte sa pleci, nu lasi masina pornita cateva minute pentru racirea habitaclului?
Sau faptul ca avea o masina mai mare (dar nu mai poluanta)va deranjeaza?Posesorul masinii probabil ca a platit cateva mii de euro taxa de poluare si probabil altecateva mii,incluse in costul masinii pentru sistemele de reducere a noxelor.
Oameni buni! A detine o masina si a o folosi nu este (inca) o fapta pedepsita!
Numai de bine!

Anonim spunea...

Daca platiti atatia bani pt taxa de mediu e pt ca platiti salariile coruptilor din Romania...nicidecum sa salvati mediul...romanului nu-i pasa de mult unuia de altul iar de mediu nici atat...motorul deschis nu e o fapta pedepsibila si nici nu cred ca va fi vreodata dar planeta asta e putin bolnava daca ai observat....ca un fumator care cat de curand va avea cancer...sau chiar are...dvs credeti ca e normal sa avem 30 grade in Romania la inceputul lui mai si zapada mai deloc iarna?Stiu e o combinatie a multor motive si sa nu mai spun ca implicit chiar daca aveti o temp ambianta in masina aerul mai placut din masina tot poluat vine de afara de la motorul dvs si a altora...va doresc si eu o zi buna si sper sa auzim numai de bine...

Anonim spunea...

Tot eu...sti ce m-a deranjat pe mine cel mai mult la acea persoana care a lasat motorul deschis?El nici nu era in masina deci nu avea nevoie de o temp ambianta...si apoi nu a avut o conversatie civilizata cu aceasta fata ci pe fuga a dat un raspuns demn de persoana "barosana" plina de bani si putere ce se crede!

AnitZ spunea...

@Anonimii
Precizez ca am pornit de la afirmatia ca am talentul de a ma face de cacat de una singura. Sincer, am vrut sa fac un exercitiu de situatie cu acel posesor de masina. Nici eu nu sunt perfecta si nici eu nu opersc motorul si arunc gunoiul amestecat. Scopul meu nu a fost sa-l fac sa opreasca motorul, ca omul tocmai pleca, ci doar sa-l constientiez. Situatia imi permitea oarecum, ca inhalasem gazele masinii lui. Atat. Si da, daca as avea avea mai multi bani, recunosc mi-as lua si eu motor cel putin 1,8L. Dar nu despre asta a fost vorba :) Oricum m-ati facut sa rad, multumesc.