As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

marți, 1 aprilie 2008

Carti, site-uri, pastile de slabit

Sute de carti in rafturile librariilor. Cu coperti frumos aranjate, ca o femeie pentru o sedinta foto. Cu titluri atragatoare, ca o lenjerie intima care invita la sperante.
Sute de site-uri in Internet. Cu tag-uri si fraze atat de patrunzatoare incat nu esti om daca nu dai un clic, si inca unul, si inca unul.

Crezi ca ai gasit solutia sa faci bani. Sa slabesti in 7 zile 10kg, sa vorbesti in public, sa vinzi, sa negociezi, sa fii un leader. Crazi ca acesta e site-ul pe care il cautai de luni de zile. Cuvintele cheie bolduite si scrise cu albastru te conduc spre pagini pline de text si poze. Gata, ai gasit.

Si te apuci sa citesti. Entuziasmat. Inima iti bate tare. Te regasesti la intrebarile de tip: Te-ai saturat sa fii mediocru? Te-ai saturat sa iti calculezi banii pentru masina si pentru concediu? Ai dificultati de a vorbi in public?
Si citesti. Astepti sa gasesti solutia. Pare o carte serioasa. Cu capitole coerente. Sau pare un site bun. Plin de info. Deja te gandesti cui sa-i mai dai linkul.
Si citesti...despre cum altii care au citit, au acum o noua viata.

Si poooc. Balonul de sapun se sparge. Realizezi ca nu e nicio informatie in carte / pe site.
Esti trist. Te simti pacalit. Ai sperat, ai crezut ca vei citi 3 pagini si viata ta se va schimba.
Ai crezut ca poti lua 2 pastile pe zi, dimineata si seara si in 7 zile o sa arati ca un manechin.

Ce simplu ar fi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cata dreptate ai........ma regasesc in tot ceea ce ai scris...ca bine le zici...