As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

marți, 29 aprilie 2008

Cu floarea soarelui la aeroporturi

Ma bucur ca Roma il are primar pe Gianni Alemanno. Si ma bucur ca Gianni Alemanno le-a promis cetatenilor din Roma ca vor trai in siguranta si ca pentru asta va face orice, inclusiv trimiterea infractorilor (in mare parte romani si tigani romani) in tarile lor.
Asa ne trebuie. Asta ne e soarta. Sa ne asteptam romanii si tiganii la aeroport. Sa-i primim acasa la noi sau la ei! Cu flori de floarea - soarelui la maturitate deplina.
Ce vina are Europa sa suporte toate necivilizatiile noastre? Oriunde te duci intr-o tara civilizata si intalnesti un mitocan, un necioplit, un badaran ti se strange inima, iti crapa obrazul de rusine si te rogi sa nu deschida gura ca sa nu auzi inevitabilul...adica limba mama.
Ce atata revolta ca suntem toti bagati in aceeai oala?
A, pai cand Sandra Izbasa castiga medalia de aur, ne place sa fim toti parte din eveniment, nu?
Dar cand un roman e prins cu mana in buzunarul unui francez, neamt sau italian, e un caz izolat, nu?
Ce simplu ar fi sa fie asa.
Trezirea! Sunt ai nostri. Suntem noi. Sa ii primim inapoi. Sa ii legam de gardul tarii, sa ii civilizam, sa ne civilizam.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa ma simt si eu - turista la Roma - ocrotita si in siguranta, sa nu-mi tremure fundul de teama ca m-ar ataca cineva. Sa se faca ordine la Roma, domne'!

Anonim spunea...

si la Paris sa nu te fure nu stiu ce tiganus marocan; la New York sau Los Angeles sa nu te mai fure orice italo-hispanic... etc...

Hai sa nu ne mai victimizam si sa nu ne mai laudam cu gunoaiele... Noi stim sa ne facem bad advertising ca tara mai mult decat orice alta tara din UE... Cum de nu se vorbeste atat de des de "moralii" din vest cu tot cu pedofilii lor ci de tiganii de la noi ?

Anonim spunea...

Eu una nu ma victimizez, ci doar ma uit obiectiv la ce suntem si cat suntem de educati. Pana una alta, chiar si din pura statistica suntem inculti, necivilizati si practic ultima reclama care circula acum "la moda" (la o bautura) spune adevarul: populatia romaniei este mai mult de jumatate din mediul rural (rural suna mai bine decat - de la tara). Astia suntem. A, ca eu personal nu ma asimilez majoritatii, ci unei extrem de reduse minoritati, e altceva. Pe mine m-au enervat televiziunile care, imediat ce a iesit primar Alemanno, s-au apucat sa zbiere: o sa faca ordine in Roma, ne va trimite romanii inapoi in tara. Asa si? Sa vina, sa le dam de lucru aici, daca sunt dornici de munca, iar daca nu sunt, sa ii tratam ca atare. Cam despre asta era vorba in postul meu. Si da, insist ca suntem (ca natie) mult, mult, mult mai necivilizati decat multe popoare din Europa.

Anonim spunea...

Suntem (ca natie) mult, mult mai necivilizati pentru c-am fost indeajuns de necopti la minte sa votam ce-am votat si sa luam ca model "spiritual" cultura tiganeasca 'infloritoare' de dupa '90


Nu caut scuze situatiei actuale, e un fapt cu care ne vom confrunta probabil inca 2-3 decenii ... Vreau doar sa nu ajungem in situatia in care acceptam chiar orice tampenie doar de dragul istoriei recente sau de dragul de a ne inghiti galusca pentru ca altii n-au facut-o la timpul lor...