As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

sâmbătă, 29 noiembrie 2008

despre lucruri care se termina

Exista multe forme de atitudine in fata lucrurilor pe care nu le putem controla: renuntarea, revolta, indarjirea, lupta, automotivatia, ambitia, descurajarea, asteptarea etc.
Ce facem cand unele lucruri se termina? Si cand nu putem opri procesul, oricat am vrea?
Oricat am vrea, cand universul nu mai pompeaza energie in ceva, acel ceva se termina.

Cand totul merge conform dorintelor si obiectivelor noastre, ne simtim minunat si minunati. Eroi!
Cand ceva incepe sa se termine se naste o gaura prin care se scurge toata energia din acel lucru, iar noi asistam neputinciosi la scurgere. Brusc ne simtim vinovati. Invinsi!

Din timp in timp orice sistem e supus scurgerilor de energie si respectivul sistem pare ca se prabuseste. De fapt sunt doar perioade cand, daca am fi destul de intelepti, ar trebui sa ne odihnim mental si sufleteste pentru etapa urmatoare.

Economisirea energiei si cautarea unui nou drum sunt cele mai bune solutii in fata lucrurilor care se termina in mod natural si oarecum firesc. Aceasta economisire de energie e o forma de atitudine pe care o consider pozitiva.
Si nu are nicio legaura cu abandonul sau renuntarea.

2 comentarii:

Homemade Cakes spunea...

Ei, ce bine ar fi daca…! Mmm, de fapt nu cred ca despre asta e vorba – a fi mai intelepti.
Cand incepem CEVA ne implicam. Ne luptam sa reusim. Ne zbatem sa il facem sa fie asa cum ni l-am imaginat. Ne facem iluzii si construim vise despre cum o sa fie. Punem in el o particica din noi pe care nu o vom mai lua niciodata inapoi.
Si atunci cum sa ramanem indiferenti atunci cand acel CEVA se termina?… Cum sa spunem doar “s-a terminat” si sa ne intoarcem imediat catre ALTCEVA?…
Cand eram mica mi se explica ca lucrurile nu sufera pentru ca ele nu au sentimente. Numai oamenii au sentimente.
In cazul asta trebuie sa ni le asumam. Noblesse oblige! :)

PS: Pe blogul meu s-a asternut praful. Oare e un CEVA care “s-a terminat”?…

Anonim spunea...

@Ramona
o sa incep cu sfarsitul (paradoxal) adica despre blogul tau. Cum spuneam cand universul nu mai pompeaza energie in ceva, acel ceva incepe sa se sfarseasca. Si exista mai multe atitudini pe care le putem adopta. Te poti impotrivi. Vei avea nevoie de mult mai multa energie, dar poti incerca. Eu nu am zis sa fim indiferenti si lipsiti de sentimente, ci doar sa fim destul de intelepti sa separam ceea ce chiar trebuie sa se sfarseasca de ceea ce mai poate continua si deci in care mai putem investi energie. Anumite lucruri cand nu sunt lasate sa se termine ne tin pe loc si ne impiedica sa facem altele. Nu e cazul blogului tau.