As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

marți, 12 august 2008

George si Ileana

Sa presupunem ca un barbat, nume George, sa zice, cunoaste o femeie pe nume Ileana, sa zicem.

Ileana e o femeie moderna obisnuita, este singura la momentul intalnirii cu George, are un serviciu, locuieste cu chirie, vrea sa se marite, e cocheta, ii plac lucrurile de calitate, insa nu-si poate permite toate luxurile la care viseaza vacante exotice, o casa proprie, saloane de frumusete, tratamente corporale, o masina mai buna…)

Ileana se duce o data la 2 ani intr-un concediu in afara tarii in tari ca: Turcia, Grecia, Ungaria…circula cu un Matiz, in loc de masaje cu ciocolata si electrostimulare alearga in parc, pentru ca e gratis. La restaurant iese o data pe saptamana, pentru ca ii place ideea de a fi cu prietenii la masa, ii plac deserturile. Ii place sa iasa in cluburi, sa se distreze, dar o face cu masura, o masura financiara.

George e manierat, e frumos, e inteligent si are simtul umorului. George pare ca e foarte interesat de Ileana. Ileana il place si ea pe George.

George are un venit lunar mai mic decat Ileana, este bugetar, sta cu chirie cu inca 2prieteni. Concediile si le petrece cu cortul la mare sau la munte, pentru ca nu are rost sa dea banii pe cazari. George nu iese la restaurante, iar in serile de distractie consuma bere la draft. George are abonament la metrou.

Ileana si-ar dori o relatie cu un barbat cu calitatile lui George. Prima data cand au iesit la masa George a ales o pizzerie de la el din cartier. Ileana incepe sa se simta usor neprotejata financiar langa George. Din acest motiv, nu se poate indragosti de el. Multe din visele ei par a nu prinde contur in compania lui. I-a propus lui George sa faca vacanta de vara in Croatia. George a propus Vama Veche. Ileana decide sa nu se mai intalneasca cu George. Si-a dat seama ca nu se poate indragosti de George si a recunoscut in sinea ei ca este din cauza situatiei lui materiale.

Este Ileana materialista? Dar superficiala?

8 comentarii:

Anonim spunea...

ei draga AnitZ se pare ca ne framanta aceasta dilema....materialism vs. romantism.
postul tau este evident in acelasi spirit cu cel "din dragoste sau pt bani"...
si iar te combat :)
evident ca este materialista si mai ales superficiala. aceasta...Ileana a facut doar o analiza cantitativa in ceea ce priveste relatia cu George.
Partea de analiza calitativa a uitat-o complet deci este si sperficiala. q.e.d. :))
evident ca subiectul merita o dezvoltare mai ampla dar timpul nu ma lasa. plus ca nu sunt convins ca am fani pe blogul asta :)

Homemade Cakes spunea...

Ha, ha, m-a amuzat atat articolul cat si comentariul.
Eu zic asa: Ileana nu e nici materialista si nici superficiala. Numai ca pur si simplu nu il place suficient de mult pe George incat sa se indragosteasca de el. Cu toate calitatile lui cu tot.
In dragoste nu tii cont de nici o logica. Nu stai sa faci analize cantitative sau calitative. Dragostea nu iti bate la usa si nici nu te intreaba daca o vrei.Pur si simplu te indragostesti.
Hai sa fim seriosi, mai bine zis serioase: nu v-ati indragostit niciodata de un "golan" (genul pe care nu l-ai duce niciodata sa il arati mamei acasa) desi ati fi avut toate motivele sa nu o faceti?...:)
Daca dragoste nu e nimic nu e - de fapt chestia asta a spus-o apostolul Pavel, dar toata lumea il citeaza pe Marin Preda.

Anonim spunea...

Situatia materiala e la fel de importanta ca si dragostea....si acestea sunt la fel de importante ca si interesele comune....credeti-ma am 10 ani de casnicie si stiu ce spun.....daca doar o persoana din cuplu face bani iar amandoi sunt ok cu acest lucru nu-s probleme daca au suficient pt amandoi dar daca doar unul are si celalalt nu de aici ies probleme enorme si pana la despartire nu e mult....motivul nr 1 pt care sunt atatea divorturi sunt banii ...din pacate......Ileana se pare ca nu se poate indragosti de el nu numai din pricina situatiei materiale dar si a intereselor diferite ale lui George.....cred eu din ce citesc.....Cori

Anonim spunea...

SO…I think Ileana are dreptul sa-si aleaga in viata, ca orice femeie, pe cineva care o face fericita, - fericire care pentru fiecare persoana inseaman altceva. LU’ Ileana ii place un pic to be spoiled, that’s OK, atata timp cat un tip ii poate acorda. Alte Ilene prefera barbati tacuti. Alte Ilene prefera challenge, to have someone to speak with. Alte Ilene le plac barbati buni la pat si atat. Altele prefera sa fie call girls (e un serial british la noi acu) nu numai pentru bani, ci si pentru ca vrea foarte mult sex.

Eu cred ca Ileana ta are nevoie de cineva la care Ileana ta viseaza. Ca orice Ilene, are dreptul de a visa si a “go for it”. Nu inseamna ca e materialista pentru ca nu are nevoie sa raporteze la cei din jur ca asta vrea ea de la viata, pentru ca asta nu inseaman materialism. La noi o mare parte din populatie isi permit, asta nu inseaman ca Ilenele noastre sunt materialiste, ci ca este alt standard de viata.

Parerea mea: (scuze chiar mi-e greu sa spun ce gandesc acu eu fac reverse English – Romanian) Ileana vrea sa fie femeie so let her be and hope she finds the real George. I hope I made sense (-:

Anonim spunea...

@ Costin
Da, ma framanta de ceva vreme acest subiect. Si in capul meu ii aloc mai mult spatiu decat se vede pe blog. Si mai multa profunzime.

Iar legat de ultima ta replica, care e legatura cu a scrie pe blogul meu si a avea fani? Nici macar nu stiu cine esti :) Nici macar nu cred ca vreau neaparta sa stiu cine sunt toti cei care citesc (si lasa si comentarii). Eu, de exemplu, nu scriu ca sa fiu aprobata, scriu ca am multe tampenii in cap si imi place sa le scot si sa stranesc reactii cu ele. Mersi pentru reactiile tale. Si pentru argumente.

Dragos spunea...

Si eu sunt de parerea Ramonei, “nu il place suficient de mult pe George incat sa se indragosteasca de el”.
Totusi, Ileana, personajul tau feminin, imi pare oleaca superficiala iar un lucru este cert, total lipsita de ambitie. Desi isi doreste anumite lucruri, nu face nimic pentru a le obtine. Pe de o parte nu le obtine prin forte proprii iar pe de alta parte nici macar nu incearca sa le obtina prin altii.
Mie unul, intotdeauna mi-au placut femeile care au stiut sa ma motiveze, de altfel, de aceea exista si zicala (sincer nu mai stiu cine a zis-o) “in spatele fiecarui barbat de suces sta o femeie puternica”.
Crezi ca (o) Ileana ambitioasa n-ar reusi sa-l motiveze pe (un) George inteligent sa iasa din anonimat (sa-si gaseasca o slujba mai buna, sa castige mai mult, sa intre in afaceri, sa aiba idei etc.)?!
Mi se pare interesant cat de mult seamana (citind printre randuri) personajul George cu realul Ionut (din RATB I love you). Sau poate doar mi se pare mie?!
Legat de materialism, cred ca 99% dintre noi ne dorim ceea ce isi doreste Ileana. Pana la urma gradul de materialism este dat de cate sacrificii sau mai bine zis compromisuri suntem dispusi sa facem pentru a ne indeplini dorintele (umane pana la urma).
Raman la parerea ca, daca esti indragostit cu adevarat, renunti la materialism, te ridici din superficialitate si macar incerci sa pui bazele unei relatii (inainte de a exista un divort – despre care vorbea Anonim (a) Cori :) – trebui sa exista o relatie).

@Ramona
Credeam ca-l citezi pe Gheorghe Gheorghiu :)

Anonim spunea...

Ileana este materialista. Asa s-a nascut. Ea isi defineste lumea prin lucruri materiale si cunoscute. A fi materialist inseamna sa-ti explici existenta si sa intelegi anumite sensuri prin lucruri, prin materie, in cazul Ilenei prin obiecte, prin necearul de care are nevoie. La polul opus materialismului Ilenei in niciun caz nu sta George. Ci idealismul, adica ceva oarecum abstract, pe care personal il definesc ca o capacitate marita de a ne explica existenta prin idei, ganduri si spirit. Ileana nu e nici lipsita de abmbitie si nici vulgara in dorinta ei de a se bucura de partile materiale ale lumii. Ea poate sa faca de una singura aceste lucruri, si-ar dori sa le poata face si cu George, insa din pacate el nu si le permite. Pana una alta, societatea consumista in care traim ne indeparteaza din ce in ce mai mult de idealism, de acea forma de fericire pura izvorata din nimic material si numai din spiritual. Sincera sa fiu nu mai stiu unde este granita dintre a putea fi fericit asa pur si simplu pentru ca existi, pentru ca te poti conecta la energia Universului sau doar atunci cand ai lucrurile pe care ti le doresti, aici intrand si fiintele umane care, nu ca zic eu, sunt si ele materie. Deci cam despre asta era vorba, despre imposibilitatea Ilenei de a fi fericita (singura sau alturi de George). :)

Anonim spunea...

Voi, cei ce ati comentat pe acest blog, locuiti, munciti in Bucuresti, nu-i asa? Cred ca ati uitat sa traiti.