As vrea sa ma dau peste cap
Si sa ma transform in copil
Si sa ma mai dau o data
Si sa raman asa!

vineri, 26 decembrie 2008

Cat de des sa schimbi jobul?

E o intrebare care framanta pe toata lumea deopotriva. Pe specialistii in recrutare, pe cei in formarea echpelor, pe actionari si pe angajati.
Exista deja si teorii cu privire la cat de des sa schimbi locul de munca, activitatea, firma, domeniul.
Eu am schimbat in 8 ani de 4 ori. Fiecare schimbare mi-a adus energia pozitiva a unui nou inceput, un plus de oameni noi pe care i-am cunoscut, satisfactia invatarii unor lucruri noi.
Nu sunt genul de persoana care sa fie multumita cand cunoaste foarte bine activitatea pe care o are de facut si nu mai are stresul necunoscutului. Din contra.
Am stiut mereu despre mine ca nu voi sta mult in acelasi loc si ca voi avea mereu nevoie de schimbari, ca sa imi alimentez motivarea.
Insa de la ultima schimbare am aflat ceva nou.
Cand pleci, lasi oameni care iti sunt atat de dragi, care ajung sa-ti fie mai mult decat colegi si de care ti se face un dor necunoscut si nefiresc.
Iar timpul devine din ce in ce mai aspru cu noi si desi e o bucurie sa ai multi prieteni, acesti prieteni devin o sursa de stomac strans, pentru ca nu mai apuci sa-i vezi desi iti doresti.
In concluzie, de la ultimele 2 locuri de munca am castigat multi oameni dragi in viata mea pe care nu mai apuc sa-i vad si asta imi provoaca o stare de apatie si tristete.
Asa ca ...la intrebare cat de des e bine sa-mi schimb locul de munca, eu nu am un raspuns, insa clar voi tine cont de acum incolo de aceste variabile - sentimente care se nasc in comunitati din astea de munca, timpul, dorul, lipsa unor oameni cu care te obisnuiesti sa-ti peteci timpul.

2 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari, eu la job-uri intalnesc numai idioti care accelereaza dorinta de a-l schimba

Anonim spunea...

@ cineva ....o fi mai bine?